Wat kan je verwachten van een bouwkundige keuring Rotterdam?

Wat kan je verwachten van een bouwkundige keuring Rotterdam?

Ben je van plan om een woning te kopen in Rotterdam? Dan spreekt het voor zich dat je die aankoop grondig zal willen voorbereiden. Het laatste wat je namelijk wil is dat je een financiële sprong in het diepe dient te maken. Het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring Rotterdam kan in de praktijk van cruciaal belang zijn om te kunnen achterhalen welke realistische waarde er bijvoorbeeld moet worden toegeschreven aan het pand dat je wenst aan te schaffen. Ben jij ook van plan om een dergelijke keuring uit te laten voeren? Zou je echter in eerste instantie graag willen ontdekken hoe zo’n keuring nu eigenlijk wordt uitgevoerd? Blijf dan vooral verder lezen! 

Wat is een bouwkundige keuring Rotterdam?

Een bouwkundige keuring Rotterdam is een visuele keuring die wordt uitgevoerd van een bepaald pand. De keuring gebeurt in het bijzonder op het moment dat mensen van plan zijn om over te gaan tot de aanschaf van een bepaald vastgoed. Het is een vaak gehoord misverstand dat er bij een dergelijke keuring uitsluitend wordt gekeken naar het pand in kwestie. Dit zou namelijk betekenen dat er geen rekening wordt gehouden met de eventuele kosten die nog moeten worden gemaakt in de tuin. Dat is dus niet correct. Ook de mogelijke kosten aan de tuin worden mee in overweging genomen. Het spreekt voor zich dat ook deze in de praktijk niet onaanzienlijk kunnen zijn. 

Uitsluitend een visuele controle

Van belang om te weten is dat het karakter van een bouwkundige keuring Rotterdam louter visueel is. Dat brengt een aantal uitgesproken voor-, maar ook nadelen met zich mee. Het belangrijkste voordeel dat hieraan verbonden is heeft te maken met het feit dat er geen bijkomende schade kan en mag worden veroorzaakt. Dit brengt jammer genoeg ook een bepaald nadeel met zich mee. Het is immers hierdoor mogelijk dat bepaalde vormen van schade aan het zicht onttrokken worden. Hier dien je dus wel rekening mee te houden. Honderd procent sluitend is zo’n onderzoek dus niet. 

Hoe belangrijk is een bouwkundige keuring Rotterdam nu eigenlijk?

Wanneer je overgaat tot het kopen van een woning is het vanzelfsprekend dat je daarvoor een behoorlijk bedrag zal moeten neertellen. Voor bijzonder veel mensen geldt dat ze tot op hun laatste euro spaargeld moeten investeren in het vastgoed dat ze wensen te kopen. Het laatste wat je dan tegen wil komen is dat je onverhoopt alsnog met (veel) extra kosten wordt geconfronteerd. Toch is dat precies wat er in de praktijk vaak gebeurt. Bovendien is het zo dat een bouwkundige keuring Rotterdam moet voorkomen dat je in de basis sowieso reeds te veel betaalt voor de aankoop van het vastgoed. Dit door een goed beeld te geven van de actuele marktwaarde waarover ze beschikt.

Wat met de kosten van een bouwkundige keuring? 

Ben je van plan om een bouwkundige keuring Rotterdam uit te laten voeren? Dan moet je, je natuurlijk ook bewust zijn van het feit dat je daarbij geconfronteerd zal worden met bepaalde kosten. Hoe hoog deze kosten exact zijn gelegen zal in de praktijk worden bepaald door de omvang van het gebouw en de tuin. Echter zal je kunnen vaststellen dat deze kosten altijd zeer goed meevallen. In ieder geval worden ze steevast ruimschoots gecompenseerd door het bedrag dat je bijvoorbeeld op de aankoopwaarde van het pand kan uitsparen. Ook vanuit financieel opzicht is het dus zeker en vast de moeite waard om een bouwtechnische controle van je potentiële woning uit te laten voeren.

admin

Reacties zijn gesloten.