Waarom een zit sta bureau kopen

Waarom een zit sta bureau kopen

Een zit sta bureau kopen is een van de belangrijkste trends die in de loop der jaren is ontstaan. Maar waarom is dit zo? In dit artikel zullen we kort stilstaan bij een aantal redenen voor een zit sta bureau kopen. Mocht je naar aanleiding van dit artikel nog additionele vragen hebben, dan is het aan te raden om naar een specialist te gaan op het gebied van zit sta bureaus. Hierdoor weet je zeker dat je de juiste informatie krijgt om succesvol te slagen in een zit sta bureau kopen.

Maar waarom is een zit sta bureau kopen nu zo interessant?

De gemiddelde werknemer zit ongeveer 8 uur per dag terwijl mensen met een zittend beroep (Uit onderzoek is gebleken dat dit 57% van de bevolking bedraagt) gemiddeld per dag zelfs 9 uur zitten. Het menselijk lichaam is echter niet gemaakt om continue te zitten en om een statische houding aan te houden. Het structureel langdurig zitten kan namelijk leiden tot statische belasting wat als oorzaak kan hebben rug, nek- en armklachten. Daarnaast stimuleert het continue zittend werken ook bepaalde complicaties in het lichaam. Hierbij valt te denken aan overgewicht, diabetes en een te hoge bloeddruk.

Ga voor een gevarieerde werkhouding

Een zit sta bureau kopen is zeker geen verkeerde gedachten als je gevarieerd wilt werken. Uit meerdere onderzoeken is namelijk gebleken dat een zit sta bureau leidt tot minder klachten in de rug, nek en armen. Heb jij hier dus last van? Dan kan een zit sta bureau kopen leiden tot minder klachten. Hierbij is het advies niet om continue te blijven staan. Een wisselwerking in het lichaam is namelijk erg goed voor het lichaam. Als vuistregel is het aan te raden om niet langer dan een uur achter elkaar en niet meer dan vier uur per werkdag staand te werken. Probeer dus een juiste balans te vinden in het staand werken.

Eenvoudig verstellen en uitbreiden van je bureau

Als we kijken naar een hot topic bij het werken achter een bureau is het hebben van een ergonomisch verantwoorde houding. Dit houdt in dat een bureau naar persoonlijke wensen versteld kan worden. Mocht een bedrijf hier een bijdrage aan leveren zul je merken dat over het algemeen elektrisch verstelbare bureaus zijn aangekocht. Een zit sta bureau kopen kan hierbij ook de perfecte oplossing zijn omdat het mogelijk is om het bureau per centimeter te verhogen of te verlagen zodat het bureau perfect bij de persoonlijke situatie past. Waar je dus vroeger altijd een bureau moest uitzoeken op de gok, is het tegenwoordig gebruikelijker om te kiezen voor een zo’n bureau die je zelf kunt instellen. Ben jij benieuwd hoe de prijs-kwaliteitverhouding is van de zogenoemde zit sta bureaus? Dan is het zeker aan te raden om contact op te nemen met een specialist zodat je dit in realiteit kunt ervaren. Een ding is zeker, het aanschaffen van een zo’n bureau zal als positief ervaren worden als het gaat om ergonomisch werken.

notarisdeschaetzen

Reacties zijn gesloten.