Alles over een notaris

Alles over een notaris

Een notaris, je hebt hem nodig om belangrijke afspraken op papier te zetten, bijvoorbeeld voor het kopen of verkopen van je huis. maar wat doet de notaris nog meer? Dat lees je in deze blog.

Takenpakket notaris

Een notaris doet best wel veel verschillende dingen binnen zijn vak. Hieronder valt bijvoorbeeld het adviseren van mensen en of bedrijven. Dit doet de notaris in belang van alle mensen die betrokken zijn. Hij zorgt ervoor dat iedereen overal op de hoogte van is, en ook het ondertekenen van de notariële akte.  Ook het kopen of verkopen van een huis gaat allemaal via de notaris. Ook hier zorgt de notaris ervoor dat alle betrokkenen op de hoogte zijn met alle ontwikkelingen, en legt hij alle bindende afspraken vast in de notariële akte.

Welke studie heeft een notaris gevolgd?

Als je een notaris wil worden, moet je de studie notarieel recht volgen aan een universiteit. Het is een brede opleiding, want je leert over heel veel zaken zoals persoon-en familierecht, ondernemingsrecht en erfrecht etc. Om een volledige studie af te ronden, ben je minimaal 4 jaar bezig.

Salaris van een notaris

Het salaris van een notaris ligt gemiddeld rond de €3.800,- bruto per maand. Je salaris is afhankelijk van je opleidingsniveau. Hoe hoger die is, hoe hoger je salaris.

Wat kost een notaris?

Wat een notaris kost is helemaal afhankelijk van jouw situatie. Gemiddeld kost een notaris €105,- per uur. Een testament laten opstellen kost tussen de €150,- en 300,-. Een samenlevingscontract kost ongeveer tussen de €180,- tot 300,-. Een hypotheekakte opstellen is het duurst, dit kost tussen de €500,- tot 1200,-.

Mijn ervaring met de notaris

Ik heb zelf samen met mijn vriendin een huis gekocht. Dit hebben wij gedaan in Enschede. hier zijn wij op zoek gegaan naar een goede notaris om alle zaken vast te leggen. Dit hebben wij gedaan bij Huiskes Notariaat! Zij hebben ons goed geholpen met het regelen en vastleggen van alle belangrijke zaken! Wij hebben ook nog gekeken voor een huis in Denekamp. Dit huis is het uiteindelijk niet geworden, maar we zijn goed bijgestaan door VWZ notarissen! Ze vonden het niet erg dat wij op het laatst ineens onze afspraken moesten beëindigen.  

notarisdeschaetzen

Reacties zijn gesloten.